Vorming van een kindcentrumraad - medezeggenschap

We doen opnieuw een oproep.

Wij vinden het belangrijk dat u kunt meepraten over het beleid op ons kindcentrum. Normaal gesproken hebben we daar een oudercommissie (OR) voor bij de kinderopvang en een medezeggenschapsraad (MR) voor het onderwijs.

Nu bij ons kinderopvang en onderwijs zijn gefuseerd, werken wij inhoudelijk aan een doorgaande ontwikkelingslijn voor uw kind. Dat betekent dat wat we ter ontwikkeling aan uw kind aanbieden, ook beleidsmatig goed willen regelen. In dat geval zijn twee verschillende raden (OC en MR) binnen ons kindcentrum niet handig, omdat zij soms over dezelfde zaken spreken.

Dus ook op het gebied van beleidsontwikkeling en afstemming van afspraken willen wij de medezeggenschap van ouders, pedagogisch medewerkers en leerkrachten samen met de leiding regelen in één orgaan, nl. de kindcentrum-raad. 

Op dit moment missen we voor die nieuwe raad, die in de plaats komt van de oudercommissie èn de medezeggenschapraad, nog een ouder met een kind in onze dagopvang/peuterspeelgroep/bso. Als u besluit zich op te geven dan kan uw lidmaatschap doorgaan ook als uw kind bij ons op het kindcentrum naar een van de kleutergroepen gaat.

Een kleine greep uit de onderwerpen waar in de kindcentrum-raad over wordt gesproken is: taakverdeling binnen het kindcentrum, voedingsbeleid, begin- en eindtijden, spel- en ontwikkelingsactiviteiten, veiligheid, gezondheid, welzijn, buitenschoolse opvang en onderwijstijd.

Wanneer u geïnteresseerd bent om met ons mee te denken en mee te praten over beleidsmatige zaken, dan kunt contact opnemen met de voorzitter van de KC-raad, kcr@schalm-alblasserdam.nl voor verdere informatie of met Tanja Laging.

U bent van harte welkom in de kindcentrumraad van De Schalm.